За връзка: +359886555885
Или ни изпратете имейл: До Синева

Често задавани въпроси​

Къмпингуването е прекрасно изживяване и чудесен начин да се почувствате свързани със света около вас. Нощувката в балон е уникален вид къмпингуване, както за тези, които ще го направят за първи път, така и за тези, които отдавна познават аромата на палатка. От вътрешността на надуваемия купол ще бъдете защитени от насекоми и метеорологични условия, като същевременно ще можете да видите и чуете всичко. Това е като да спите на открито, но комфортно, почти като в собственото си легло. Балонът не може да се охлажда или затопля, но пък това е час от преживяването – различно от всичко останало.

Балонът е изработен от тънка безвредна пластмаса с дебелина 0,6 – 0,9 мм. Безшумна електрическа помпа непрекъснато вкарва външен въздух, който поддържа балона изправен, като създава незабележимо свръх налягане. Въздухът, който постъпва в балона, се филтрира, така че се достига до невероятния парадокс – балонът осигурява пълна защита от околната среда и в същото време те потапя в нея. 

Балоните не разполагат със собствен санитарен възел.

Този въпрос винаги ме е затруднявал. Ще се опитам да обясня защо. Ние се надяваме, че сме подсигурили условия за приятна нощувка. Да, през нощта и в студените дни в балона е хладно. Затопля се само леглото. Затоплянето на балона е не само невъзможно, защото ще изисква значително количество енергия, а и опасно. Моля не носете отоплителни уреди, рискът не си струва. За мен големият проблем е, че охлаждането и отоплението ще променят усещането, че си на открито. В това е магията да угасиш лампите, да погледнеш звездите, да вдишаш и вълшебството става, придобиваш усещането, че топлото ти легло е поставено в тревата.

Когато е хладно през нощта, първите лъчи са нещо, което желаеш. Балонът е все пак вид палатка, трудно се затопля и трудно се охлажда. Определено има моменти, в които в балона е много горещо. Затова използваме изпитаните методи от къмпинга. Всички балони са разположени на сенчести места. Някои от тях имат и покривало. Може да се наложи да поседите на сянка или да се разходите до реката. При нас никога не е твърде топло. И все пак, ако решите да останете, добре е да знаете, че PVC материалът предпазва от UV лъчите.

Всеки от балоните е разположен в индивидуална територия с кът за почивка на открито, към която води собствена пътека. Повечето от балоните са разположени в гората и растителността осигурява преграда между тях. Ние забраняваме зоната на балоните за достъп на външни лица и вярваме, че всеки би уважил неприкосновеността на чуждата територия, така че всеки да се наслади на преживяването. Във всеки балон е осигурено помещение от непрозрачен винил. Балоните, които предлагаме, са с различен обем и прозрачност. Моля изберете балона, в който ще се чувствате най-добре.

Най-общо казано, разполагате с електричество, осветление, топло легло. Всеки балон е оборудван с индивидуален стил но могат да се разделят на два типа. Разликата е, че част от балоните разполагат със самостоятелно помещение, в което е поставена спалнята. В него прозрачен е само таванът.

Да, нашите балони са безопасни за използване от възрастни хора при нормални обстоятелства. Дори по някаква причина балонът да бъде разкъсан и да спадне, конструкцията на тунела ще ви позволи да излезете. Спазването на правилата ви гарантира не само безопасност, но и комфорт.

Получавате свеж въздух във всеки момент. Системата за надуване на балона подменя общия обем на въздуха 6-7 пъти на час.

Балоните изглеждат просто и забавно съоръжение, но всъщност неспазването на правилата крие сериозни рискове. Обичаме децата и трябва да ги пазим. В Европа повечето хотели с балони са забранени за деца. Ще изброя няколко причини.

Наблюдавал съм възрастни, които изглеждат безпомощни, когато балонът им спада по някаква причина. Не бих искал да видя дете в тази ситуация.

Влизането и излизането от балона отнемат време и изискват внимателно боравене с циповете. Малките деца не биха могли да се справят, особено в кризисна ситуация.

Балоните предлагат докосване до природата, тиха и спокойна атмосфера. Разходките между балоните не са позволени. Трудно е да контролираш децата да спазват това правило.

Балоните са произведени от тънък материал и не са най-подходящото място за игра.

Достъпен е интернет на цялата площ на комплекса. Парола не е необходима.

Разполагаме с барбекю, пещ и кухненски кът за самостоятелно приготвяне на храна. Предлагаме закуска, приготвена на място и вечеря, доствена от ресторант в град Враца. Необходимо е да поръчате храненията при нас при настаняването.

В балоните не се допускат домашни любимци.

Няма подходящ сезон и няма подходящи атмосферни условия. Всяка метеорологична ситуация има своите плюсове и минуси и си заслужава да се преживее.

На базата на споделеното от клиентите спокойно мога да кажа, че нямаме най-добър балон. За това са толкова различни. Всеки има своите плюсове и минуси и е подходящ за различни хора.